Inspiration

LED-ljus VS riktiga ljus

Feb 14, 2023

LED-stearinlys VS ægte stearinlys - nordicflamedk

Fördelar med LED-ljus kontra riktiga ljus


Det finns ett antal fördelar med att välja LED-ljus framför riktiga ljus:

 1. Säkerhet: LED-ljus är säkrare än riktiga ljus eftersom de inte har en öppen låga och sannolikt inte kommer att starta en brand. Du behöver inte oroa dig för att glömma att stänga av en LED-lampa på samma sätt som om den vore riktig. Det finns möjlighet till timerfunktion på alla våra LED-lampor, så du kan välja med vilka intervaller lampan ska tändas och släckas av sig själv.

 2. Hållbarhet: LED-ljus har lång livslängd och kan användas i många år, medan riktiga ljus vanligtvis brinner ut på några timmar. Ett LED-ljus har längre hållbarhet på många fronter jämfört med ett riktigt ljus. Brinntiden och kosmetikan har längre livslängd med en LED-lampa. Vi rekommenderar en utomhus LED-lampa om du vill använda den i uterummet eller på fönsterbrädan på sommaren. Ett utomhusljus är tillverkat av plast, det vill säga det smälter inte som ett ljus av äkta vax kommer. En utomhuslampa från DeluxeHomeart kan även användas i direkt regn då de är vattentäta och får inte placeras inuti en lykta .

 3. Effektivitet : LED-ljus använder mindre energi än riktiga ljus och har ofta en mer jämnt fördelad ljusstyrka. Våra inomhuslampor har en batteritid på +400 timmar, medan de utomhus har upp till 1500 timmar på grund av användningen av de stora C-batterierna . Deluxehomeart-lampor är mycket effektiva då du har möjlighet att använda samma fjärrkontroll till alla lampor, till exempel julgransbelysningen vid jultid eller utomhusbelysningen som är placerad vid ytterdörren i lyktor.

 4. Flexibilitet : LED-ljus finns i en mängd olika färger och storlekar och kan till och med fjärrstyras med en fjärrkontroll. Hos NordicFlame har vi ett stort utbud av LED-ljus från märket Deluxe Homeart . Vi har hela sortimentet av både inomhus och utomhus i över 20 olika färger. Det betyder att du kan mixa och matcha färgerna som du vill och fortfarande använda samma fjärrkontroll.

 5. Miljövänlighet:
  LED-ljus är mer miljövänliga än riktiga ljus, eftersom de inte producerar skadliga ämnen och inte behöver bytas ut lika ofta.
  LED-ljus är en miljövänlig ersättning för traditionella ljus, eftersom de använder mindre energi och producerar färre skadliga ämnen. Traditionella ljus är vanligtvis gjorda av petroleumbaserade material, vilket kan orsaka luftföroreningar och utsläpp av växthusgaser. Riktiga ljus avger även sot och andra partiklar som kan vara skadliga för din hälsa och miljön. LED-ljus inomhus, å andra sidan, är gjorda av material som är mindre skadliga för miljön, och de använder mycket mindre energi än traditionella ljus. De avger inte heller sot eller partiklar, vilket gör dem mer miljövänliga och bättre för dig och ditt inomhusklimat.

 6. Ekonomi:
  LED-ljus är vanligtvis billigare i längden eftersom de har lång livslängd och använder mindre energi. Du kan spara mycket pengar i längden genom att köpa LED-ljus. Även om LED-ljus vanligtvis är dyrare att köpa än traditionella ljus, är de betydligt mer energieffektiva och har längre livslängd/batterilivslängd.
  Medan LED-ljusen är mer energieffektiva och hållbara, är de också säkrare att använda eftersom de inte producerar samma värme eller en låga.

 7. Inbrotts- och stöldskydd:
  LED-ljus kan vara ett bra alternativ till traditionella ljus då de oftast är säkrare att använda. LED-ljus producerar vanligtvis inte värme och har ingen låga, vilket kan minska brandrisken. Du kan använda LED-ljus när du inte är hemma genom att använda den inbyggda timerfunktionen för att tända och släcka lamporna vid specifika tider. Detta kan ge intrycket av att någon är hemma och på så sätt avskräcka potentiella inbrottstjuvar.

  Även om Deluxe Homeart LED-ljusstakar kanske inte har samma autentiska charm som riktiga ljus, kan de ändå skapa en mysig och avslappnad atmosfär samtidigt som de ger ett antal praktiska fördelar. Dessutom spelar det ingen roll om du glömmer att stänga av den.