Inspiration

Rengöring och underhåll av galvaniserade lyktor

Feb 20, 2023

Rengøring-af-A2living-lanterne

Goda råd för underhåll av galvaniserade lyktor

Galvaniserade lyktor är gjorda av metall som har behandlats med en skyddande zinkbeläggning för att förhindra rost. En sådan här lykta kräver oftast inget underhåll, men efter en vinter kanske du vill tvätta bort den smutsiga smutsen.

INNAN:
Innan

EFTER:
EfterLykta - Nästan som ny på några minuter!

Har du en lykta som behöver nytt liv och som blivit tråkig att titta på? Då är det inte alltid nödvändigt att köpa en ny. Du kan få den att lysa som ny på bara några minuter. Här är några steg för att underhålla en galvaniserad lykta eller en lykta från A2 Living .

  1. Ta bort smuts och damm: Använd en mjuk borste/trasa för att ta bort löv, smuts eller annat som kan ha samlats på eller i lyktan.

  2. Tvätta lyktorna: Använd en mjuk trasa/svamp för att torka av lyktan med en tvålvattenlösning. (Vi rekommenderar en mild tvålblandning)
    Du kan också använda en trädgårdsslang med en försiktig stråle för att skölja lyktorna efteråt.

  3. Polera lyktan: Efter rengöring och torkning kan du polera lyktorna med metallrengöringsmedel eller vax för att ge dem extra skydd och en glansig finish. Detta skapar ett slags membran och skulle vara det första smuts och smuts som träffar, det blir ännu lättare att rengöra lyktan nästa gång. Skydd med vax är inte nödvändigtvis nödvändigt, men kan förlänga lyktans livslängd beroende på var den placeras.

  4. Förhindra rost: Om du märker rost eller skador på lyktorna där det blivit skador eller slitage kan en så kallad zinkspray eller galvaniserande färg appliceras på det drabbade området för att förhindra rost. Detta kommer att förlänga lyktans livslängd.

Det är viktigt att aldrig utsätta lyktorna för starka kemikalier som kan skada den skyddande zinkbeläggningen.

Se vårt urval av galvaniserade lyktor från A2Living - Klicka här